Fakturaskanning & hantering av scannade leverantörsfakturor

Fakturaskanning

Om det ännu inte finns stöd för hantering av elektroniska fakturor hos din leverantör kan du istället skanna in dem för tolkning.

När fakturorna väl är skannade och tolkade av din skanningsleverantör kan du hantera dem i Symbrio som vilka elektroniska fakturor som helst.

Spela videoklipp

Så hanterar du skannade fakturor i Symbrio

Så fungerar skannade och tolkade fakturor i Symbrio

När en faktura är skannad och tolkad av din skanningsleverantör så blir den tillgänglig i Symbrio för vidare behandling.

Vi har integration mot de vanligaste skanningsleverantörerna.

Läs om några utvalda stödfunktioner du får i och med att den skannade fakturan finns i Symbrio:

Våra utvalda stödfunktioner

Automatisk matchning

Om det finns en tillhörande order till fakturan så blir dessa två automatiskt matchade mot varandra.

Symbrio hittar matchningen med hjälp av inköpsordernr. Skannade fakturor kan även ärva artiklar och kontering från tillhörande inköpsorder.

Hitta skannade fakturor

Du kan söka fram och ta fram rapporter på alla skannade fakturor i Symbrio. Har du alla typer av fakturor i Symbrio så kan du följa upp samtliga kostnader.

Attestera och kontera

De skannade fakturorna kan du attestera och kontera precis på samma sätt som övriga fakturatyper. Det betyder att du har alla typer av fakturor för attest samlade i ett system.

Omkostnadsfakturor

Även inskannade omkostnads-fakturor kan hanteras på samma sätt som övriga fakturor i Symbrio. Du får tillgång till all statistik och har alla typer av kostnader i ett och samma system

Hur fungerar hanteringen av skannade fakturor?

Boka en demo så visar vi dig hur!